Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel

de Valclaudia in Sosuri, 19 Oct 2014 | 4734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati carnaciori proaspeti subtiri
  • 2 linguri de ulei
  • 2 dovlecei mici
  • 1 legatura mare de leurda (congelata am avut eu)
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de la 1 limeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel:

Dovleceii se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete u tot cu coaja.

Se pun la sotat in 3 linguri de ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust.

Ceapa curatata si spalata o trecem prin robot impreuna cu leurda.

Adaugam amestecul obtinut in cratita, peste dovleceii sotati, punem 1/2 cana de apa si lasam la fiert cca 15 minute la foc potrivit.

Laptele se amesteca cu 1 lingura de amidon.

Turnam laptele peste sosul din cratita, fierbem sosul inca 10-15 minute, avand grija sa amestecam in continuu.

La final stoarcem zeama de la 1 limeta peste sos, potrivim de sare si piper daca mai este cazul.

Spalam carnaciorii si ii rulam strans,sub forma de melc.

Trecem cate un bat de frigarui prin fiecare melc format,sa-l fixam bine, ii impungem din loc in loc cu o scobitoare,apoi punem carnaciorii intr-o tigaie la prajit in 2 linguri de ulei. Rumenim carnaciorii dupa preferinta.

Servim carnaciorii cu sos de leurda si dovlecel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

19.10.2014, 12:43

bun

reisnaor_2006 1

19.10.2014, 12:48

foarte buni

Gherca Daniela 1

19.10.2014, 14:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa